Nederlands algemeen

Bijles voor Nederlands

Hebban olla uogala nestas hagunnan hinase hic anda thu. (Vertaling: Zijn alle vogels nesten begonnen, behalve jij en ik?). Dit stukje tekst is het oudste tot nu gevonden geschreven Nederlands, afkomstig uit de vroege twaalfde eeuw. Het is het begin van een mooi gedicht over een verliefde jonkheer. De Nederlandse taal werd toen op allerlei verschillende manieren geschreven. De schrijver van dit gedicht had het in ieder geval makkelijker dan scholieren van nu: hij hoefde tenslotte geen eindexamen Nederlands te doen! Bijles voor Nederlands is het antwoord voor al deze scholieren in nood. Want scholieren moeten tegenwoordig de Nederlandse taal feilloos kunnen lezen, spreken en schrijven. En dat kan erg moeilijk zijn want onze taal is constant in beweging. Tevens zijn Nederlandse teksten niet altijd even prettig geschreven. Begrijpend lezen is één van de belangrijkste vaardigheden die scholieren moeten kunnen op het examen. Helaas zijn er toch veel kinderen die onderuit gaan tijdens de toets.

Nederlands op het vmbo

Bij Nederlands moeten veel teksten gelezen worden. Deze teksten komen vaak uit lastige kranten en stoffige tijdschriften en zijn daarom niet altijd even makkelijk om te lezen. Daarbij worden er vaak moeilijk geformuleerde vragen gesteld waar veel scholieren moeite mee hebben. Hoe pak je het lezen van een tekst aan? Hoe ontleed je een vraag en wat wordt er nu precies gevraagd? Dat zijn vraagstukken waar onze coaches met uw kind mee aan de slag gaan.

Nederlands op de havo

De laatste jaren heeft waren er over het examen Nederlands op de havo veel klachten. Veel van de teksten zijn afkomstig uit moeilijke politieke dagbladen en debatten en zijn simpelweg niet leuk om te lezen. Daarbij worden er veel misleidende vragen gesteld: dat is iets waar middelbare scholieren op getoetst worden. Begrijpend lezen is tenslotte het belangrijkste doel van het vak Nederlands. Dat zorgt ervoor dat veel scholieren met hun handen in het haar zitten zodra ze de bijlage met teksten krijgen op de toets. Onze coaches instrueren uw kind hoe ze het beste zulke droge teksten kunnen aanpakken en de kern van de tekst goed onder woorden kunnen brengen.

Nederlands op het vwo

Op het vwo wordt de Nederlandse taal extra goed uitgeplozen. Leerlingen dienen zich in het hoofd van critici te verplaatsen en de argumenten van de schrijver te weerleggen. Specifieke zinnen moeten uit een tekst gehaald worden en daar moet vervolgens een functiewoord aan gekoppeld worden. Dat vergt erg veel detectivewerk. Hoe moet uw kind zo’n enorm lastige taak aanpakken?

 

Bijles voor Nederlands van Online-Bijles.com – Aan huis en online

Gelukkig is er nu de perfecte oplossing waardoor iedereen voor Nederlands kan slagen: bijles voor Nederlands! Al onze bijles vindt plaats aan huis, of compleet online: wat u het beste uitkomt. Door middel van onze digitale studiehulp kan iedereen lekker vanuit zijn of haar eigen stoel leren voor Nederlands. Onze onderwijssteun wordt verzorgd door ons grote team aan enthousiaste en ervaren coaches. Zij helpen iedere scholier bij het leren voor Nederlands, hoe bepaalde teksten aan te pakken en hoe het woordenboek gebruikt dient te worden. Ook helpen zij uw kind bij de motivatie om te leren. Studeren gaat immers het beste wanneer kinderen het zelf ook echt willen. Alle bijlescoaches hebben geleerd om de wensen van uw kind in acht te houden. Zo garanderen wij ieder kind een persoonlijke aanpak. Leren met een leuke persoonlijke coach, volledig vanuit je eigen huis: daar heeft ieder kind enorm profijt van. Goede bijles is immers niet een investering voor even, maar voor altijd.

Vrijblijvend aanmelden voor bijles voor Nederlands

Denkt u dat uw kind beter voorbereid kan worden voor de volgende toets? Wij staan u graag tot dienst. U kunt uw kind gemakkelijk inschrijven voor online examentraining met ons aanmeldformulier. Wij bieden ook bijles in andere vakken aan, zoals wiskunde en geschiedenis. Heeft u vragen over onze werkwijze, visie of andere zaken? Dan kunt u contact met ons opnemen door te mailen naar info@online-bijles.com of ons te bellen op 06 40 34 40 17.

 

Recente case

Jayden

Violet (14)

Violet komt uit het noorden van Engeland en woonde nog niet zo lang in Nederland. Al haar vakken op het vwo gingen wel goed. Wiskunde volgt in Engeland natuurlijk precies dezelfde regels als hier en ook Frans wordt daar op dezelfde manier gesproken. Toch bleef die lastige Nederlandse taal iets waar ze niet veel wijzer van werd. Scheveningen, grootmoeder en gezelligheid: voor haar klonk het allemaal als een “Duitser met een keelontsteking”. Het duurde dan ook niet lang voordat Violet op school een onvoldoende stond voor Nederlands. Toch lastig, want haar beperkte grip op onze taal belemmerde haar ook in het maken van vrienden buiten school. Gelukkig grepen haar ouders op tijd door Violet in te schrijven voor online bijlessen. Wij schakelden de hulp in van coach Fleur, die Nederlandse Taal en Cultuur studeert. Fleur had binnen een mum van tijd contact met Violet via het internet en samen wisten ze die vreemde Nederlandse taal te ontleden. Violet’s onvoldoende voor Nederlands was nog voor het einde van het jaar weggewerkt en ze had zelfs vriendinnen gemaakt buiten school. Gefeliciteerd, Violet! En onwijs bedankt, coach Fleur.

Luna

Saartje (14)

Saartje zat met een flinke knoop in haar maag. Ze wist nog maar net over te gaan naar 2 havo met een onvoldoende voor Frans. Al die gekke accenten op die woorden, die onmogelijke passé composé… Met tranen in haar ogen probeerde Saartje iedere dag het weer, maar ze kon er geen pain au chocolat van maken. Dit kon absoluut niet doorgaan, want dat zou betekenen dat ze niet met haar vriendinnen door mocht gaan naar de derde. Ze had echter een druk schema met hockeytraining, paardrijles en zelfs een toneelcursus. Tijd voor bijlessen aan huis had ze dus niet echt. Daarom besloot ze samen met haar ouders om online bijlessen te gaan volgen. Die zijn namelijk enorm makkelijk in te plannen voor wanneer het haar uitkwam. Wij brachten Saartje in contact met coach Steven, die een enorme voorliefde voor de Franse taal heeft en deze graag wilde delen met haar. Iedere donderdagavond gaf Steven bijles aan Saartje, en samen hebben ze veertien keer online de fijne kneepjes van deze moeilijke taal doorgenomen. Tot haar grootste blijdschap wist een hele dikke 7,7 te halen voor de laatste toets. Gefeliciteerd Saartje, en natuurlijk de grootste dank aan coach Steven!

Tarieven

Hieronder vindt u onze aantrekkelijke tarieven

Bijles

Per losse les
27,50 per les
 • Losse bijles
 • Begeleiding op maat
 • Binnen 48 uur online

Klein

Pakket
27.5
21,- per les
 • 20 lessen
 • Begeleiding op maat
 • U bespaart € 130,-
 • Binnen 48 uur online

Middel

Pakket
27.5
18,- per les
 • 30 lessen
 • Begeleiding op maat
 • U bespaart € 285,-
 • 35% Korting
Meest gekozen

Groot

Pakket
27.5
15,- per les
 • 50 lessen
 • Begeleiding op maat
 • U bespaart € 625,-
 • 45% Korting

* Eén les is bij ons 45 minuten

Dit zeggen andere ouders

Trustpilot cijfer

Schrijf uw kind vandaag nog in!

We helpen uw kind graag bij het vinden van de beste bijlescoach. Gegarandeerd een goed eindcijfer en geen stress meer voor de komende toets.

En o ja, u zit natuurlijk nergens aan vast.