Geschiedenis

Bijles voor geschiedenis op het vmbo

‘Maar meneer, waarom moeten we het tijdvak van monniken en ridders leren? Wat heb ik in hemelsnaam aan mijn kennis over Romeinen en Grieken? Mevrouw, waarom moet ik weten dat Koning Willem II het liefst een absoluut monarch had willen zijn?’ Dit zijn vragen die vrijwel iedere dag klinken in de geschiedenislessen op het vmbo in ons hele land. De docent heeft vaak hetzelfde antwoord hierop: ‘Je moet dit leren omdat je met deze kennis alles wat vandaag gebeurt kunt uitleggen’. Dat vinden veel scholieren op het vmbo maar een onbevredigend antwoord. Leerlingen moeten enorm veel bijzaken leren over maar liefst tien tijdvakken – en hoe houd je al die feitenkennis in hemelsnaam uit elkaar? En hoe houd je hoofd- en bijzaken uit elkaar? Wat is het verschil tussen de oorzaak en de aanleiding van de Eerste Wereldoorlog? En hoe moet iemand inderdaad met al die kennis het heden kunnen verklaren? Geschiedenis is een mooi en belangrijk vak, maar voor veel scholieren op het vmbo is het niet helemaal duidelijk hoe hier nu effectief voor geleerd moet worden. Op geschiedenistentamens worden veel dingen gevraagd en bij iedere vraag is weer een andere vaardigheid nodig. Hoe kunnen we al deze scholieren op het vmbo helpen weer inzicht te krijgen in onze rijke geschiedenis? Gelukkig weten wij bij Online-Bijles.com precies hoe we het beste al deze scholieren op het vmbo kunnen helpen: bijles voor geschiedenis, natuurlijk!

Aan huis en online

Onze bijles voor geschiedenis wordt gegeven door ervaren en enthousiaste bijlescoaches. Onze coaches hebben een schat aan historische kennis paraat staan en weten goed hoe het verleden bestudeerd moet worden. Al onze bijlescoaches weten dan ook feilloos in te spelen de gaten in de kennis van alle leerlingen. Hierop wordt dan ook een persoonlijk leerplan op gemaakt. Iedereen, ook uw kind, is op onze manier gegarandeerd van een unieke aanpak. Iedereen leert immers het beste op zijn of haar eigen manier. Met online bijles kan uw kind, gemakkelijk vanaf achter de computer, zich voorbereiden op het komende geschiedenis proefwerk. Uw kind krijgt ook een persoonlijke inlogcode voor ons online leerportaal. Hier kunnen aantekeningen, tips en tricks, leerstof en leuke historische memes met elkaar gedeeld worden. Zo kan het leren altijd blijven doorgaan, ook nadat de online bijles is afgelopen. Lekker leren vanuit eigen huis, ondersteund door een toffe ervaren studiecoach – de beste ondersteuning voor iedere leerling op het vmbo. Slechte cijfers voor geschiedenis, dat wordt met bijles voor geschiedenis iets van het verleden!

Vrijblijvend aanmelden voor bijles voor geschiedenis van Online-Bijles.com

Heeft uw kind ook moeite met geschiedenis op vmbo niveau, en denkt u dat hij of zij ook profijt kan hebben van onze bijles voor geschiedenis? U kunt uw kind vrijblijvend aanmelden door op de button ‘Geïnteresseerd’ te klikken. Wist u dat u flinke korting krijgt bij afname van méér bijles voor geschiedenis? Dat is natuurlijk erg prettig. Heeft u vragen over onze coaches of onze diensten? Dan kunt u mailen naar info@online-bijles.com of bellen op 06 40 34 40 17.

Recente case

Jayden

Violet (14)

Violet komt uit het noorden van Engeland en woonde nog niet zo lang in Nederland. Al haar vakken op het vwo gingen wel goed. Wiskunde volgt in Engeland natuurlijk precies dezelfde regels als hier en ook Frans wordt daar op dezelfde manier gesproken. Toch bleef die lastige Nederlandse taal iets waar ze niet veel wijzer van werd. Scheveningen, grootmoeder en gezelligheid: voor haar klonk het allemaal als een “Duitser met een keelontsteking”. Het duurde dan ook niet lang voordat Violet op school een onvoldoende stond voor Nederlands. Toch lastig, want haar beperkte grip op onze taal belemmerde haar ook in het maken van vrienden buiten school. Gelukkig grepen haar ouders op tijd door Violet in te schrijven voor online bijlessen. Wij schakelden de hulp in van coach Fleur, die Nederlandse Taal en Cultuur studeert. Fleur had binnen een mum van tijd contact met Violet via het internet en samen wisten ze die vreemde Nederlandse taal te ontleden. Violet’s onvoldoende voor Nederlands was nog voor het einde van het jaar weggewerkt en ze had zelfs vriendinnen gemaakt buiten school. Gefeliciteerd, Violet! En onwijs bedankt, coach Fleur.

Theo

Noah (16)

Als chillen een olympische sport was, dan zou Noah iedere keer goud winnen. Het liefst zat hij uren op zijn Xbox te spelen of ging hij met zijn vrienden lange tochten maken op de scooter. Voor een zestienjarige is dat natuurlijk hemels, maar u zou hier zich toch zeker zorgen over maken? De ouders van Noah waren zeker niet anders en hun zorgen waren méér dan terecht. Voor scheikunde stond Noah een dikke vette 3,5 – te laag om door te mogen naar 5 havo. Daarom schakelden zij de hulp in van online-bijles.com. Wij koppelden Noah aan coach Milou die zelf scheikunde studeert. Samen gingen ze online aan de slag om dat lastige vak aan te pakken. Covalente bindingen, moleculen en polymeren: allemaal begrippen waar Noah eerst geen flauw idee bij had. Maar na de intensieve bijlessen van Milou zag hij in wat dit nou allemaal betekende, en hij begon het nog interessant te vinden ook. Met mooie cijfers voor zijn laatste twee toetsen wist Noah zijn cijfer op te krikken naar een voldoende en kon hij door naar 5 havo. Nog belangrijker, hij weet nu hoe hij het beste kan leren en hoe hij zichzelf kan motiveren. Goed gedaan, Noah. En natuurlijk hulde aan coach Milou!

Tarieven

Hieronder vindt u onze aantrekkelijke tarieven

Bijles

Per losse les
27,50 per les
 • Losse bijles
 • Begeleiding op maat
 • Binnen 48 uur online

Klein

Pakket
27.5
21,- per les
 • 20 lessen
 • Begeleiding op maat
 • U bespaart € 130,-
 • Binnen 48 uur online

Middel

Pakket
27.5
18,- per les
 • 30 lessen
 • Begeleiding op maat
 • U bespaart € 285,-
 • 35% Korting
Meest gekozen

Groot

Pakket
27.5
15,- per les
 • 50 lessen
 • Begeleiding op maat
 • U bespaart € 625,-
 • 45% Korting

* Eén les is bij ons 45 minuten

Dit zeggen andere ouders

Trustpilot cijfer

Schrijf uw kind vandaag nog in!

We helpen uw kind graag bij het vinden van de beste bijlescoach. Gegarandeerd een goed eindcijfer en geen stress meer voor de komende toets.

En o ja, u zit natuurlijk nergens aan vast.