Geschiedenis

Bijles voor geschiedenis op de havo

Veel scholieren op de havo zien geschiedenis als een groot obstakel. Dat is ook niet gek want er zijn zoveel belangrijke mensen, gebeurtenissen en feitjes om te leren. Op de havo gaat geschiedenis ook gepaard met maatschappelijk kritisch denken – en de distinctie tussen geschiedenis en maatschappijleer is lastig om in zicht te houden. Waarom is 1952 voor Europa zo’n belangrijk jaartal? Wie was Bismarck en wat heeft hij voor de balans van de macht in de wereld betekend? Wanneer spreken we van de late middeleeuwen en wanneer van de renaissance? Wat voor sociaaleconomische gevolgen waren er na de uitvinding van de stoommachine? Dit zijn zaken die bij een goede bijles voor geschiedenis aan bod moeten komen, want het zijn allemaal zaken die goed zijn om te weten: het geeft je een betere blik op het menselijk bestaan en handelen. En dat is misschien wel de belangrijkste les die iemand kan leren op de middelbare school. Maar hoe kunnen we al die havisten helpen om meer grip te krijgen op al die kennis en moeilijke historische vaardigheden? Gelukkig is er nu voor alle havo scholieren nu een oplossing: bijles voor geschiedenis van Online-Bijles.com! Met onze bijles voor geschiedenis kunnen alle havo scholieren al die historische kennis en vaardigheden op een leuke en efficiënte manier leren.

Persoonlijke hulp, online én aan huis

Onze bijles voor geschiedenis is zowel online beschikbaar als lekker bij u aan huis – waar u en uw kind behoefte aan hebben. Wat maakt de bijles van Online-Bijles.com zo bijzonder? Uw kind krijgt te allen tijde een persoonlijke bijlescoach toegewezen – en al onze coaches hebben geleerd om de leerwensen van uw kind in acht te houden. Heeft uw kind moeite met oorzaken en gevolgen? Dan wordt daar de focus op gelegd. Snapt uw kind niet helemaal hoe bredere politieke trends werken? Dan gaan de coach en uw kind daarmee aan de slag. Of weet uw kind geen overzicht meer te houden in al die historische oorlogen? Dan wordt dat meegenomen in het leerplan. Vanuit het eigen huis kan iedere historicus in spé zich goed voorbereiden op het geschiedenis proefwerk, ondersteund door een ervaren coach met een unieke aanpak. Met bijles voor geschiedenis is uw kind verzekerd van een mooi eindcijfer op het rapport: eentje dat zeker de geschiedenisboeken in zal gaan!

Vrijblijvend aanmelden voor bijles voor geschiedenis

Wat kunt u verwachten van de diensten van Online-Bijles.com? Uw kind krijgt een persoonlijke online geschiedeniscoach toegewezen die een unieke aanpak levert op basis van de leerwensen. Uw kind krijgt ook toegang tot ons speciale digitale leerplatform. Hierop kunnen makkelijk aantekeningen en huiswerk gedeeld worden. Wilt u weten wat onze bijles voor geschiedenis kan betekenen voor uw kind? Dan kunt u uw kind vrijblijvend aanmelden door op de button ‘Geïnteresseerd’ te klikken. Wij kunnen na aanmelding al binnen 48 uur op zoek gaan naar een geschikte bijlescoach. Wist u dat u bij afname van méér bijles voor geschiedenis ook extra korting krijgt? Dat is natuurlijk erg prettig, dus wacht niet langer en meld uw kind vrijblijvend aan! Heeft u nog andere vragen over onze leercoaches, onze diensten, tarieven of andere zaken? Dan kunt u ons mailen op info@online-bijles.com of bellen op 06 40 34 40 17. Wij helpen u en uw kind graag verder.

Recente case

Jochem

Lucas (12)

Lucas zat in de brugklas vmbo toen hij tegen moeilijkheden aanliep. Hij stond voor de meeste vakken prima maar zijn zwakke punt lag bij het vak biologie. Veel leerlingen struikelen bij dat vak maar Lucas had er echt veel moeite mee. Hij kon zich niets voorstellen bij die minuscule cellen en bladgroenkorrels vond hij maar een vaag begrip. Wat het leren nog moeilijker maakte was dat Lucas erg moeite had om andere mensen om hulp te vragen. Hij liet leraren niet toe en zijn ouders konden hem helaas ook niet helpen. Daarom schakelden zij de hulp in van online-bijles.com. Wij koppelden Lucas online aan coach Frederique, die erg goed is met leerlingen als Lucas. Samen gingen zij anderhalf uur in de week over het internet met elkaar in gesprek over die moeilijke biologische fenomenen. In zijn vertrouwde omgeving leerde Frederique online Lucas ook met zijn angst om hulp aan anderen te vragen. Hij zal immers nog een lange tijd naar school moeten – en niemand zou er alleen voor moeten gaan. Aan het einde van het jaar had Lucas zijn cijfer weten op te krikken naar een voldoende. Het is nu voor hem ook makkelijker om studiehulp te vragen van anderen. Wij wensen Lucas veel succes met zijn verdere schooltijd en wij bedanken coach Frederique voor haar geweldige inzet!

Theo

Noah (16)

Als chillen een olympische sport was, dan zou Noah iedere keer goud winnen. Het liefst zat hij uren op zijn Xbox te spelen of ging hij met zijn vrienden lange tochten maken op de scooter. Voor een zestienjarige is dat natuurlijk hemels, maar u zou hier zich toch zeker zorgen over maken? De ouders van Noah waren zeker niet anders en hun zorgen waren méér dan terecht. Voor scheikunde stond Noah een dikke vette 3,5 – te laag om door te mogen naar 5 havo. Daarom schakelden zij de hulp in van online-bijles.com. Wij koppelden Noah aan coach Milou die zelf scheikunde studeert. Samen gingen ze online aan de slag om dat lastige vak aan te pakken. Covalente bindingen, moleculen en polymeren: allemaal begrippen waar Noah eerst geen flauw idee bij had. Maar na de intensieve bijlessen van Milou zag hij in wat dit nou allemaal betekende, en hij begon het nog interessant te vinden ook. Met mooie cijfers voor zijn laatste twee toetsen wist Noah zijn cijfer op te krikken naar een voldoende en kon hij door naar 5 havo. Nog belangrijker, hij weet nu hoe hij het beste kan leren en hoe hij zichzelf kan motiveren. Goed gedaan, Noah. En natuurlijk hulde aan coach Milou!

Tarieven

Hieronder vindt u onze aantrekkelijke tarieven

Bijles

Per losse les
27,50 per les
 • Losse bijles
 • Begeleiding op maat
 • Binnen 48 uur online

Klein

Pakket
27.5
21,- per les
 • 20 lessen
 • Begeleiding op maat
 • U bespaart € 130,-
 • Binnen 48 uur online

Middel

Pakket
27.5
18,- per les
 • 30 lessen
 • Begeleiding op maat
 • U bespaart € 285,-
 • 35% Korting
Meest gekozen

Groot

Pakket
27.5
15,- per les
 • 50 lessen
 • Begeleiding op maat
 • U bespaart € 625,-
 • 45% Korting

* Eén les is bij ons 45 minuten

Dit zeggen andere ouders

Trustpilot cijfer

Schrijf uw kind vandaag nog in!

We helpen uw kind graag bij het vinden van de beste bijlescoach. Gegarandeerd een goed eindcijfer en geen stress meer voor de komende toets.

En o ja, u zit natuurlijk nergens aan vast.