Economie algemeen

Online Bijles Economie

Prijselasticiteit, import- en exportbelastingen, premiedifferentiatie en aandelenfluctuaties. Dat zijn begrippen die iemand op een gemiddelde dag meermaals hoort op het Ministerie van Financiën in Den Haag. Dat zijn lastige economische termen, maar leerlingen op de middelbare school dienen deze óók te kennen en te begrijpen. Daarbij moeten zij ook lastige grafieken en formules kunnen uitrekenen. Ten slotte moeten ze een hele verzameling aan afkortingen kennen. TO, TK, BNP – volgt u het nog? Tegen de tijd dat hun examen eraan komt zit zijn veel scholieren hun energie kwijt en hebben ze de interesse voor het vak verloren. Dat is natuurlijk erg jammer, want economie is een hartstikke belangrijk vak.

Economie op het vmbo

Op het vmbo zitten veel leerlingen die moeite hebben met economie. Het is tenslotte ook een lastig vak waar veel grote onderwerpen aan bod komen: inflatiecijfers, belastingschijven en arbeidssectoren. Niet moeten alleen lastige berekeningen gemaakt worden, leerlingen dienen ook in klare taal uit te kunnen leggen wat bepaalde beslissingen voor grootschalige economische gevolgen kunnen hebben. Sommige economen hebben zelfs moeite met dit soort vraagstukken, maar zij hoeven hier geen toetsen meer voor te maken! Gelukkig staan onze online coaches klaar om ook deze moeilijke fenomenen met uw kind te bespreken.

Economie op de havo

Op de havo gaat economie over nog grotere zaken. Hoe verhouden bepaalde buitenlandse valutas zich tot elkaar? Wat gebeurt er precies voor de economie als een pensionfonds komt te vallen? Hoe kunnen mensen het beste omgaan met de stijging van hun aandelen? Dit is natuurlijk een flink vraagstuk, en niet alleen voor middelbare scholieren. Onze coaches leggen uw kind feilloos uit wat deze lastige fenomenen betekenen en hoe ze invloed kunnen hebben op de economie van een land.

Economie op het vwo

Op het vwo gaan de economische vraagstukken ‘in overdrive’. Er worden veel abstracte formules als Y = C + I + O + E – M genoemd en moeilijke begrippen als bruto-verdienpotentiëel dient haarfijn uitgelegd te worden. De economische fenomenen in het vwo examen zijn groter dan ooit. Hoe houdt uw kind overzicht over al die moeilijke begrippen en formules?

 

De oplossing

Online-bijles.com biedt de perfecte oplossing: online bijles! Met onze digitale studiesteun krijgt ieder kind weer een voorsprong op bij dit moeilijke vak. De bijles vindt gewoon thuis plaats, achter de computer. Middels enthousiaste online bijlescoaches steunen wij uw kind zodat hij of zij met een mooie voldoende dit vak kan afsluiten. Wij staan te allen tijde voor kwaliteit en daarom is iedere bijlescoach getraind om maatwerk te leveren. Uw kind is daarom gegarandeerd van een unieke aanpak. Examentraining betekent bij ons meer dan het leren van moeilijke begrippen: onze coaches helpen uw kind ook bij hoe ze het beste economie zelf kunnen leren. Met online examentraining helpen onze coaches uw kind uit een laagconjunctuur te komen en die succescurve op te krikken.

Kunt uw kind ook een steuntje in de rug gebruiken bij het leren voor het aankomende examen economie? Dan kunt u middels ons inschrijfformulier uw kind inschrijven voor de beste online examentraining. Wij bieden ook online examentraining voor andere vakken, zoals Duits en biologie. Als u nog vragen heeft kunt u die gerust stellen door ons te mailen naar info@online-bijles.com. U kunt ons ook bereiken op 06 40 34 40 17. Wij helpen u graag!

Recente case

Luna

Saartje (14)

Saartje zat met een flinke knoop in haar maag. Ze wist nog maar net over te gaan naar 2 havo met een onvoldoende voor Frans. Al die gekke accenten op die woorden, die onmogelijke passé composé… Met tranen in haar ogen probeerde Saartje iedere dag het weer, maar ze kon er geen pain au chocolat van maken. Dit kon absoluut niet doorgaan, want dat zou betekenen dat ze niet met haar vriendinnen door mocht gaan naar de derde. Ze had echter een druk schema met hockeytraining, paardrijles en zelfs een toneelcursus. Tijd voor bijlessen aan huis had ze dus niet echt. Daarom besloot ze samen met haar ouders om online bijlessen te gaan volgen. Die zijn namelijk enorm makkelijk in te plannen voor wanneer het haar uitkwam. Wij brachten Saartje in contact met coach Steven, die een enorme voorliefde voor de Franse taal heeft en deze graag wilde delen met haar. Iedere donderdagavond gaf Steven bijles aan Saartje, en samen hebben ze veertien keer online de fijne kneepjes van deze moeilijke taal doorgenomen. Tot haar grootste blijdschap wist een hele dikke 7,7 te halen voor de laatste toets. Gefeliciteerd Saartje, en natuurlijk de grootste dank aan coach Steven!

Jochem

Lucas (12)

Lucas zat in de brugklas vmbo toen hij tegen moeilijkheden aanliep. Hij stond voor de meeste vakken prima maar zijn zwakke punt lag bij het vak biologie. Veel leerlingen struikelen bij dat vak maar Lucas had er echt veel moeite mee. Hij kon zich niets voorstellen bij die minuscule cellen en bladgroenkorrels vond hij maar een vaag begrip. Wat het leren nog moeilijker maakte was dat Lucas erg moeite had om andere mensen om hulp te vragen. Hij liet leraren niet toe en zijn ouders konden hem helaas ook niet helpen. Daarom schakelden zij de hulp in van online-bijles.com. Wij koppelden Lucas online aan coach Frederique, die erg goed is met leerlingen als Lucas. Samen gingen zij anderhalf uur in de week over het internet met elkaar in gesprek over die moeilijke biologische fenomenen. In zijn vertrouwde omgeving leerde Frederique online Lucas ook met zijn angst om hulp aan anderen te vragen. Hij zal immers nog een lange tijd naar school moeten – en niemand zou er alleen voor moeten gaan. Aan het einde van het jaar had Lucas zijn cijfer weten op te krikken naar een voldoende. Het is nu voor hem ook makkelijker om studiehulp te vragen van anderen. Wij wensen Lucas veel succes met zijn verdere schooltijd en wij bedanken coach Frederique voor haar geweldige inzet!

Tarieven

Hieronder vindt u onze aantrekkelijke tarieven

Bijles

Per losse les
27,50 per les
 • Losse bijles
 • Begeleiding op maat
 • Binnen 48 uur online

Klein

Pakket
27.5
21,- per les
 • 20 lessen
 • Begeleiding op maat
 • U bespaart € 130,-
 • Binnen 48 uur online

Middel

Pakket
27.5
18,- per les
 • 30 lessen
 • Begeleiding op maat
 • U bespaart € 285,-
 • 35% Korting
Meest gekozen

Groot

Pakket
27.5
15,- per les
 • 50 lessen
 • Begeleiding op maat
 • U bespaart € 625,-
 • 45% Korting

* Eén les is bij ons 45 minuten

Dit zeggen andere ouders

Trustpilot cijfer

Schrijf uw kind vandaag nog in!

We helpen uw kind graag bij het vinden van de beste bijlescoach. Gegarandeerd een goed eindcijfer en geen stress meer voor de komende toets.

En o ja, u zit natuurlijk nergens aan vast.