Stage ervaringen op de administratie afdeling!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Snel naar...

Hoi! Mijn naam is Ramon, 23 jaar oud en ik zit momenteel in het derde jaar van de opleiding Ondernemerschap en Retail Management op Windesheim in Zwolle. De komende maanden ga ik aan de slag met de scholensamenwerkingen op de administratie afdeling. Naast mijn studie ben ik groot fan van voetbal, maar een avondje Netflix is ook zeker geen straf!

 

Ramon

 

Waarom Online-Bijles.com?

Zoals veel studenten, was ik hard op zoek naar een leuke stage. Toen zag ik de openstaande vacature van Online-Bijles.com en deze sprak mij erg aan vanwege de nadruk op sales. Sales is een onderdeel waar ik mezelf verder in wil ontwikkelen. Daarnaast is Online-Bijles.com een jong en ambitieus team dat van gezelligheid houdt, ze hebben maar liefst een gemiddelde leeftijd van 25,5 jaar! Ik had natuurlijk ook wat research gedaan naar Online-Bijles.com en toen kwam ik ook het YouTube filmpje tegen over de stage, wat heel leuk overkwam met een positieve en gezellige sfeer.

De juiste begeleiding is belangrijk en dat was ook nadrukkelijk benoemd in de vacature, wat mij een positief gevoel gaf. Online-Bijles.com geeft je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Uiteindelijk moet ik met een positief gevoel mijn stage afronden, maar bij Online-Bijles.com gaat dat zeker lukken!

 

De werkzaamheden

Samen met Charley en een andere stagiair zijn wij druk bezig met het realiseren van samenwerkingen met scholen. Hier komt veel sales bij kijken, zoals contacten onderhouden en de samenwerkingen nog verder uitbreiden. Elke dag beginnen wij om 09:30 met het wegwerken van de mails en vervolgens controleer ik de telefoon op whatsapp berichten, zodat alle vragen beantwoord worden.

De scholen hebben een gigantisch tekort aan leraren, dit lossen wij op door studenten met een onderwijsgerelateerde opleiding in te zetten om de gaten in de klassen op te vullen. Maar we zetten ook bijspijkerklassen in om bijvoorbeeld (corona) achterstanden weg te werken. Het is aan ons om de juiste persoon te vinden die voldoet aan de wensen van de school.

De contacten met scholen moeten worden onderhouden, maar daarnaast moeten er ook nieuwe aanvragen worden binnen gehaald van scholen waar wij nog geen zaken mee hebben gedaan. Dit is zeker niet altijd even makkelijk, maar wel super tof op het moment dat dit lukt. Aanvragen vanuit scholen waar wij al eerder zaken mee hebben gedaan zijn vaak makkelijker, omdat zij al een positief gevoel bij Online-Bijles.com hebben en weten wat ze kunnen verwachten. Het samenwerken met de andere afdelingen is van cruciaal belang en daar komen ook veel verantwoordelijkheden bij kijken.

Naast de dagelijkse werkzaamheden ben ik ook veel bezig met het optimaliseren van de processen die wij doorlopen op de administratie afdeling. Op die manier kunnen we tijd te winnen en kosten besparen. De opbrengst daarvan kunnen we weer ergens anders aan uitbesteden. Dit doe ik in combinatie met mijn schoolopdrachten, dus niet alleen heb ik er wat aan, maar Online-Bijles.com ook!

 

stage op de administratie afdeling

 

Sollicitatie en nu

Sollicitatiegesprekken zijn toch wel iets waar je met gezonde zenuwen aan begint. Bij Online-Bijles.com was dit ook het geval, maar dat was al heel snel weg. Ik kan zonder enige twijfel zeggen dat dit het meest relaxte sollicitatiegesprek was dat ik ooit heb gevoerd. Mijn sollicitatiegesprek was met Tim en Vienne en het was een heel natuurlijk gesprek met oprechte interesse. De ideeën die zij voor ogen hadden met mijn werkzaamheden pasten goed bij mijn opleiding en kwamen overeen met mijn ambities en wat ik persoonlijk wilde verbeteren.

Het sollicitatiegesprek was voor mij een positieve ervaring met het oprechte gevoel dat dit een goede match was. Ik kreeg direct het aanbod om stage te gaan lopen bij Online-Bijles.com, ik hoefde er geen seconden over na te denken. Het antwoord was een directe ja!

De informele en gezellige sfeer is ook nog altijd iets wat ik erg waardeer. Hoe de mensen met elkaar omgaan, de balans tussen werken en grappen, de gehele sfeer is ontzettend prettig. Naast het leren vertrouwen op elkaar, het verantwoordelijkheidsgevoel en een sociaal aspect, wordt er ook een stukje zelfstandigheid van je verwacht. Je krijgt veel vrijheid, maar daar zit ook weer dat stukje verantwoordelijkheid bij. Je helpt je collega’s en zij helpen jou weer, ook al is het maar de koelkast vullen met bier op de vrijdagmiddag ;).

 

Conclusie

Al met al heb ik een positieve ervaring met Online-Bijles.com, en dat zal ongetwijfeld ook de komende periode nog zo blijven. Ik heb het geluk dat ik nog een aantal maanden stage mag lopen bij Online-Bijles.com met deze gezellige groep en de kans heb om mezelf nog verder te ontwikkelen!

Onze laatste blogs
Trustpilot cijfer

Geïnteresseerd in onze diensten?

We helpen uw kind graag bij het vinden van de beste bijlescoach. Gegarandeerd een goed eindcijfer en geen stress meer voor de komende toets.

En o ja, u zit natuurlijk nergens aan vast.