Bijles op de Basisschool

(Het gebrek aan) bijles op de basisschool

Vanuit school naar huis gaan, even lunchen en dan aan de slag voor wiskunde of Frans met een bijlesdocent. Bijles is voor veel scholieren op de middelbare school de normaalste zaak van de wereld. Niet iedereen heeft evenveel affiniteit met een bepaald vak en extra ondersteuning voor school is zeker dan ook geen schande. Sterker nog, bijles kan niet alleen handig maar ook heel leuk zijn! Toch vallen veel kinderen in Nederland buiten de boot, enkel omdat ze op de basisschool zitten. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Waarom is er zo weinig opties voor goede bijles voor kinderen op de basisschool?

Misschien komt het door de gedachte dat docenten op de basisschool gemiddeld meer persoonlijke aandacht per leerling kunnen geven dan hun collega’s in het voortgezet onderwijs. ‘Iedere leerling op de basisschool krijgt toch wel de hulp die ze nodig hebben’. Dat is een hele mooie gedachte, maar helaas is dat wel een fabeltje. Leerkrachten in het basisonderwijs ondervinden een steeds grotere werkdruk – ze zijn immers onderwijzer, opvoeder, psycholoog en pedagoog tegelijk. Met steeds grotere klassen is de kans dat leerlingen onvoldoende onderwijs krijgen steeds meer aanwezig. Dat is gezien de situatie begrijpelijk, maar absoluut niet acceptabel. Het is natuurlijk erg jammer als uw kind niet de aandacht kan krijgen op school die hij of zij nodig heeft! Basisschoolkinderen dienen, net als kinderen in het voortgezet onderwijs, goede aanvullende ondersteuning in het onderwijs te kunnen krijgen. De basisschoolleerlingen van nu zijn immers de middelbaar scholieren van morgen, en met goede leerondersteuning kan iemand nooit te vroeg beginnen.

Digitale leerondersteuning voor iedereen

Online-Bijles.com biedt alle kinderen op de basis- en middelbare school de aanvullende onderwijsondersteuning waar ze recht op hebben. Al onze bijlessen vinden plaats op het internet en worden gegeven door leuke en ervaren online bijlescoaches. Uw kind krijgt een persoonlijke coach toegewezen met wie ze de leerstof zullen doornemen en oefenen. Al onze coaches hebben een training moeten doen waarin ze geleerd hebben om alle leerwensen van uw kind in acht te nemen. Zo ontvangt uw kind de leerhulp waar hij of zij behoefte aan heeft. Heeft uw dochter moeite met spelling? Dan sturen wij een van onze coaches met een talenknobbel. Heeft uw zoon moeite met rekenen? In dat geval wordt hij geholpen door een leuke coach met een goed gevoel voor cijfers. Bij aanvang van de reeks bijlessen stelt de coach een leerplan op. Hierdoor kan er gemakkelijk bijgehouden worden wat er geleerd moet worden en waar extra aandacht naar uit moet gaan. Onze coaches leveren op deze manier te allen tijde maatwerk.  Is er toch geen klik tussen uw kind en onze bijlescoach? Dan gaan wij graag op zoek naar een geschikte vervanger.

Onze bijlessen vinden plaats op het internet. Waarom zou u kiezen voor online bijlessen in plaats van ‘reguliere’ bijlessen aan huis? Ten eerste zijn online bijlessen zeer gemakkelijk in te plannen. Niemand hoeft zijn of haar huis te verlaten. Sterker nog, de bijlessen zijn gemakkelijk te volgen vanuit de luie stoel! Dat is erg prettig als u of uw kind later op de dag nog andere verplichtingen heeft. Ten tweede krijgt uw kind toegang tot ons online leerportaal. In dit leerportaal kunnen gemakkelijk aantekeningen en lesstof met elkaar gedeeld worden. Zo kan er huiswerk meegegeven worden zodat het leren door kan gaan als de bijles ten einde is. Ten derde kan in ons portaal eenvoudig een veilige online verbinding worden gelegd tussen uw kind en de coach – en niemand die dan ongewenst mee kan kijken. Online bijles op de basisschool is een leuke, veilige en duurzame investering in het onderwijs van uw kind.

Ervaar zelf de voordelen van online bijles

Heeft u interesse in online bijles voor uw kind op de basisschool? Dan kunt u uw kind vrijblijvend aanmelden met de button ‘Geïnteresseerd’. Online-Bijles.com biedt bijlessen in alle vakken op zowel de basis- als de middelbare school. Zijn er bijzondere omstandigheden die het leren van uw kind bemoeilijken? Dan houden wij daar maar al te graag rekening mee. Heeft u nog vragen over onze bijlescoaches, aanbod, visie op het onderwijs of andere zaken? Dan kunt u ons mailen naar info@online-bijles.com of bellen op 06 40 34 40 17. Wij staan uw kind en uzelf graag tot dienst.

Tarieven

Hieronder vindt u onze aantrekkelijke tarieven

Bijles

Per losse les
27,50 per les
 • Losse bijles
 • Begeleiding op maat
 • Binnen 48 uur online

Klein

Pakket
27.5
21,- per les
 • 20 lessen
 • Begeleiding op maat
 • U bespaart € 130,-
 • Binnen 48 uur online

Middel

Pakket
27.5
18,- per les
 • 30 lessen
 • Begeleiding op maat
 • U bespaart € 285,-
 • 35% Korting
Meest gekozen

Groot

Pakket
27.5
15,- per les
 • 50 lessen
 • Begeleiding op maat
 • U bespaart € 625,-
 • 45% Korting

* Eén les is is bij ons 45 minuten

Recente case

Jayden

Violet (14)

Violet komt uit het noorden van Engeland en woonde nog niet zo lang in Nederland. Al haar vakken op het vwo gingen wel goed. Wiskunde volgt in Engeland natuurlijk precies dezelfde regels als hier en ook Frans wordt daar op dezelfde manier gesproken. Toch bleef die lastige Nederlandse taal iets waar ze niet veel wijzer van werd. Scheveningen, grootmoeder en gezelligheid: voor haar klonk het allemaal als een “Duitser met een keelontsteking”. Het duurde dan ook niet lang voordat Violet op school een onvoldoende stond voor Nederlands. Toch lastig, want haar beperkte grip op onze taal belemmerde haar ook in het maken van vrienden buiten school. Gelukkig grepen haar ouders op tijd door Violet in te schrijven voor online bijlessen. Wij schakelden de hulp in van coach Fleur, die Nederlandse Taal en Cultuur studeert. Fleur had binnen een mum van tijd contact met Violet via het internet en samen wisten ze die vreemde Nederlandse taal te ontleden. Violet’s onvoldoende voor Nederlands was nog voor het einde van het jaar weggewerkt en ze had zelfs vriendinnen gemaakt buiten school. Gefeliciteerd, Violet! En onwijs bedankt, coach Fleur.

Luna

Saartje (14)

Saartje zat met een flinke knoop in haar maag. Ze wist nog maar net over te gaan naar 2 havo met een onvoldoende voor Frans. Al die gekke accenten op die woorden, die onmogelijke passé composé… Met tranen in haar ogen probeerde Saartje iedere dag het weer, maar ze kon er geen pain au chocolat van maken. Dit kon absoluut niet doorgaan, want dat zou betekenen dat ze niet met haar vriendinnen door mocht gaan naar de derde. Ze had echter een druk schema met hockeytraining, paardrijles en zelfs een toneelcursus. Tijd voor bijlessen aan huis had ze dus niet echt. Daarom besloot ze samen met haar ouders om online bijlessen te gaan volgen. Die zijn namelijk enorm makkelijk in te plannen voor wanneer het haar uitkwam. Wij brachten Saartje in contact met coach Steven, die een enorme voorliefde voor de Franse taal heeft en deze graag wilde delen met haar. Iedere donderdagavond gaf Steven bijles aan Saartje, en samen hebben ze veertien keer online de fijne kneepjes van deze moeilijke taal doorgenomen. Tot haar grootste blijdschap wist een hele dikke 7,7 te halen voor de laatste toets. Gefeliciteerd Saartje, en natuurlijk de grootste dank aan coach Steven!

Dit zeggen onze klanten

Trustpilot cijfer

Schrijf uw kind vandaag nog in!

We helpen uw kind graag bij het vinden van de beste bijlescoach. Gegarandeerd een goed eindcijfer en geen stress meer voor de komende toets.

En o ja, u zit natuurlijk nergens aan vast.